Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Umman Denizi’nde iki petrol tankerine saldırı düzenlendiği şüphesi petrol fiyatlarını yükseltti

Umman Körfezi’nde ham petrol taşıyan iki tankerde bu sabah patlama meydana geldi. İran resmi ajansı IRNA, tankerlerdeki 44 mürettebatın tahliye edilerek, İran’ın Hürmüzgan eyaletindeki Cask Limanına nakledildiğini aktardı. Marshall Adaları bayraklı Front Altair ve Panama bayraklı Kokuka Courageous adlı tankerlerde meydana gelen patlamaları, Bahreyn merkezli Amerikan 5. Filosu da teyit etti. Tankerlere saldırı düzenlenmiş olabileceği ihtimali üzerine petrol fiyatlarında yüzde dörde varan oranda artış gözlendi. Geçen mayıs ayında aynı bölgede, ikisi Suudi Arabistan’a, biri Birleşik Arap Emirlikleri’ne ve biri de Norveç’e ait olan dört tankerde patlamalar meydana gelmiş, “sabotaj” olarak nitelenen olayların arkasında İran’ın olduğu iddia edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.