Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan cuma namazı çıkışı saldırıya uğradı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan, bugün cuma namazı çıkışı eli sopalı kişiler tarafından darp edildi.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre; Gaziosmanpaşa Sarıgöl’de cuma namazına giden Murat Alan, bir otomobilden inen sopalı dört kişinin saldırısına uğradı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Alan’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olaya dair konuşan Alan “saldırının kendisine değil, millet iradesine yönelik olduğunu” söyledi.

Olayın ardından kaçan saldırganların kimliklerinin kısa sürede tespit edildiği ve gözaltına alındıkları duyuruldu.

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan, 1 Haziran’da Akit TV’de katıldığı bir tartışma programında Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu generaller hakkında kullandığı ifadelerle gündeme gelmişti. Alan hakkında, generallere yönelik kullandığı ifadelerin hakaret içerdiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de, avukatı aracılığıyla Alan’a ve Akit TV’ye 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.