Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Katar’dan Gazze’ye 20 milyon dolar nakit para yardımı

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, yerel kaynaklarına dayanarak Katarlı bir heyetin pazar günü Gazze’ye 20 milyon dolar nakit para götürdüğünü yazdı. Habere göre, bu paranın bir kısmıyla Gazze’deki 108 bin ailenin her birine 100’er dolar nakit para dağıtılacak, kalan miktar da elektrik ve su gibi temel hizmetlerle ilgili projelerde kullanılacak.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun geçen yılın sonunda Hamas ile vardığı barış anlaşmasına, o dönemde kabinesinde savunma bakanı olarak görev yapan Avigdor Lieberman tepki göstermiş ve istifasıyla İsrail’deki erken seçim sürecini başlatmıştı.

İsrail yönetimi, Hamas ile Mısır arabuluculuğunda varılan ateşkes anlaşması gereği Katar’ın Gazze Şeridi’ne mali yardım ulaştırmasına izin veriyor. Katar Gazze Şeridi’nin yakıt ihtiyacını karşılamasının yanı sıra, Hamas mensuplarının maaşlarını da ödüyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.