Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki Satır (4): “23 Haziran’dan sonra yeni bir siyasi tablo oluşacak”

Bahadır Özgür ve Hakkı Özdal, “İki Satır” programının dördüncü bölümünde yenilenen İstanbul seçimleri öncesindeki genel siyasi tablo ve art arda açıklanan anketlerin işaret ettiği sonuçlar üzerinden, 24 Haziran itibariyle Türkiye’de nasıl bir siyasi tablo oluşabileceği sorusuna yanıt aradı. KONDA anketindeki 10 puanlık farka dikkat çeken Özgür ve Özdal, AKP’nin yüzde 47 oy alarak kazandığı kritik 2007 seçimleri öncesinde de aynı kuruluşun çarpıcı bir anket açıkladığını, hatta bu yüzden tepki de gördüğünü, ancak eski statükonun yenilgisi anlamına gelen bir sonucun, ankete paralel şekilde sandıktan da çıktığını hatırlatarak, bugün de benzer bir tablo olduğunu vurguladılar. 17 yıllık AKP iktidarının bir tür kendi statükosunu yarattığını, ancak gelinen noktada siyasi yelpazenin çok farklı noktalarındaki partilerin bu statükoya karşı bir araya geldiğini söyleyen Özdal ve Özgür, bu ittifakın zemininin CHP olduğuna ama CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bir merkez sol figür olmadığına dikkat çektiler. Her iki gazeteci de anketlerin öngördüğü gibi bir sonuç çıkması durumunda İmamoğlu’nun, yeni siyasi mimariyi taşıyacak bir figür olarak öne çıkacağını vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.