Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çekya’da yüzbinler Başbakan Babiş’in istifasını istiyor

Çekya’nın başkenti Prag’da pazar günü Başbakan Andrey Babiş’in istifası talebiyle yapılan gösterilere 200 bin kişi katıldı.

Ülkede mayıs ayından bu yana devam eden benzer protestolara en son ay başında 100 bin kişi katılmıştı. Hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan mültimilyoner işadamı Babiş hükümetine yönelik protestolar, 1989’da komünizmi yıkan Kadife Devrim’nden beri ülkedeki en büyük halk hareketi olarak görülüyor. Organizatörler siyasi partileri gösterilere davet etmediklerini özellikle vurguluyor.

Başbakan Babiş’in hakkında, Avrupa Birliği fonlarından 42 ile 82 milyon euro arasında haksız ödenek aldığı iddiasıyla yolsuzluk davası açılması sözkonusu. Protestolar, Babiş’in savcılığın soruşturması sürerken Adalet Bakanlığı görevine yakın bir arkadaşını ataması üzerine ve yargı bağımsızlığına müdahale edileceği endişesi ile başlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.