Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kara Kuvvetleri’nde FETÖ operasyonu: 32 gözaltı kararı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda FETÖ yapılanmasına yönelik “ankesörlü telefon” operasyonunda aralarında iki albay ve dokuz yüzbaşının da bulunduğu 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki FETÖ yapılanmasına ilişkin soruşturmada, 30 subay ile iki “mahrem imam” hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen iki albay, dokuz yüzbaşı, 18 üsteğmen ile bir teğmen ile bu askerlerle irtibatlı iki “mahrem imam” hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltı işlemlerinin sürdüğü kaydedilen açıklamada, şüphelilerden 17’sinin halen görevde olduğu, diğerleri hakkında da soruşturma nedeniyle idari tedbir uygulandığı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.