Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran: “Trump, dini liderimizi yaptırım kapsamına almakla diplomasi yolunu kalıcı olarak kapatıyor”

İran, ABD’nin ülkenin siyasi ve dini açıdan en yetkili kişisi, dini lider Ayetullah Ali Hamaney‘e yaptırım getirmesine tepki gösterdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi bu adımı “diplomasi yolunun kalıcı olarak kapatılması” olarak değerlendirdi. Sözcü Musavi “Trump’ın biçare yönetimi dünya barışı ve güvenliğini sağlamak için kurulmuş uluslararası mekanizmaları yok ediyor” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump dün bir kararname ile Hamaney ve Devrim Muhafızları Ordusu’nun en üst düzeydeki sekiz generalinin finansal varlıklarının dondurulmasını öngören bir kararname imzalamıştı. Amerikalı yetkililer, yaptırım uygulanacaklar listesine İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in de ekleneceğini bildirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.