Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Google, çocukların sahte haberleri fark etmesini sağlayacak

Google, çocukların şu anki dijital çağa ayak uydurabilmesi ve dijital dünyadaki tehlikelere meydan okuyabilmesi için ‘Be Internet Awesome’ programına aktiviteler ekledi.

Geçen pazartesi günü Google, ‘Be Internet Awesome’ programına medya okuryazarlığıyla ilgili altı yeni aktivite ekledi. Google, bu yeni aktiviteleri Medya Okuryazarlığı Eğitimi Ulusal Birliği kurucularından biri olan Anne Collier ile birlikte tasarladı.

Bu aktiviteler, internette gezinirken çocukların kaynakların güvenilir olup olmadığını anlaması için konuldu. Aktivitelerin bir diğer amacı da internet ortamında çocukların karşılaşabileceği olası tehlikelere karşı eğitilmesi.

Sahte haber terimi yeni ortaya çıkmış bir kavram olsa da 2000’li yılların başlarından itibaren dünyanın her yerinde sahte haberler yapılmaya başlandı.

Pek çok okuyucu bir haberin yalan olup olmadığını anlamakta güçlük çekiyor, ancak Google medya okuryazarlığı programlarıyla kullanıcılara bu yeteneği kazandırma niyetinde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.