Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alexandria Ocasio-Cortez, Trump’ın kızı Ivanka’nın G-20 Zirvesi’ne katılmasına tepki gösterdi

Japonya’da düzenlenen G-20 Zirvesi’ne babası ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte katılan Ivanka Trump; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Başbakanı Theresa May arasındaki sohbete katılmaya çalıştı.

O anların yer aldığı 19 saniyelik video, Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarafından yayımlandı. Videoda üst düzey isimlerin Ivanka Trump’ı dışladıkları görülürken, Ivanka Trump konuştuğu sırada IMF Başkanı Christine Lagarde’ın yüz ifadesi, sosyal medyada “Ivanka Trump’a tepki” olarak yorumlandı.

Demokrat Parti’den ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, videoyu paylaşarak Trump’ın zirvelere “yeterliliği olan diplomatlar” götürmesini istedi. Ocasio-Cortez açıklamasında, “Birileri için şok edici olabilir ama birisinin kızı olmak kariyer yeterliliği sağlamıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.