Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haftanın Kültür-Sanat Rehberi: (1–7 Temmuz 2019)

Kültür-sanat etkinliklerinden derlediğimiz haftalık seçkimizi yayınlamaya devam ediyoruz. Bu hafta panelden ödül törenine, opera festivalinden gece gezmesine, sergi açılışından konsere, her güne bir etkinlik sizi bekliyor.

(Eğer siz de etkinliklerinizi bu rehberde görmek isterseniz fatima.celik1@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.)

1 Temmuz 2019 – Pazartesi

PANEL: MEDYADA MÜLTECİLER: HAK ODAKLI HABERCİLİKTE İYİ ÖRNEKLER

Yer: Hrant Dink Vakfı, Harbiye
Saat: 18:30-20:30
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği panel, medyada Suriyeli mültecilere yönelik nefret söylemi ve ayrımcı söyleme dair bulgularının paylaşılacağı kısa bir açılış sunumuyla başlayacak. Gazetecilik etiği alanında çalışmalar yürüten The MediaWise Trust’ın kurucusu ve direktörü Mike Jempson, sığınmacıların ve mültecilerin medyada adil ve doğru bir şekilde temsil edilmesini amaçlayan çalışmalarına değinecek. Community Media Forum Europe’un (CMFE) proje yöneticisi Nadia Bellardi, göçmenlere ve mültecilere yönelik ayrımcılıkla mücadele edilmesine dair konuşacak. bianet’in eş yayın yönetmenliğini yürüten Ekin Karaca ise medyada mültecilere yönelik ayrımcılıkla mücadelede hak odaklı haberciliğin önemine değinecek. Panelin moderatörlüğünü, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) Başkanı Metin Çorabatır üstlenecek.

2  Temmuz 2019 – Salı

TÖREN: 26. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ ÖDÜL GECESİ

Yer: Avusturya Kültür Ofisi, Yeniköy
Saat: 21:00-23:00
Giriş ücreti: 222 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden gitmeli?

26. İstanbul Caz Festivali, bu yıl Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde bir ödül gecesine ev sahipliği yapıyor. Gecede, “crooner” geleneğinin ülkemizdeki başarılı temsilcilerinden Ömür Göksel’e ve caz davulcusu Hasan Hürsever’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilecek. Ardından, Hasan Hürsever, oğulları Volkan ve Hakan Hürsever’den oluşan Hasan Hürsever Trio bir konser verecek ve sahneyi Barselonalı dokuz kadın müzisyenin, Balkan müziğinden aldıkları ilhamla 2015’te kurdukları Balkan Paradise Orchestra’ya bırakacak. 

3 Temmuz 2019 – Çarşamba

FESTİVAL: 10. ULUSLARARASI İSTANBUL OPERA FESTİVALİ

Yer: Zorlu PSM, Levent
Saat: 20:00-22:30
Giriş ücreti: 120 TL & 60 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden gitmeli?

10. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin açılışı 2-3 Temmuz 2019 tarihlerinde Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Zorlu PSM’de sahnelenecek “TURANDOT” operası ile gerçekleşecek. Uzun yıllar sonra Ankara’da prömiyeri gerçekleştirilen, Aspendos’ta da sahnelenen, Giacomo Puccini’nin vefatı nedeniyle son bölümünü tamamlayamadığı bu eseri, ünlü İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini sahneye koyuyor. Eserde Puccini’nin en acımasız kadın karakteri, Pekin’de yaşayan Çin prensesi “Turandot”un Moğol Prensi Calaf ile tanışması ve ikilinin masalsı aşkları anlatılıyor.

4 Temmuz 2019 – Perşembe

FESTİVAL: GECE GEZMESİ

Yer: Kadıköy–Moda, muhtelif mekanlar
Saat: 19:00-02:00
Giriş ücreti: 112 TL & 90 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden gitmeli?

İKSV İstanbul Caz Festivali kapsamında bu yıl beşincisi yaşanacak Gece Gezmesi; Gaye Su Akyol, Ah! Kosmo, Hedonutopia, The Kites, Eda And Big Band, Cava Grande gibi bağımsız sahnenin alternatif isimlerini ve İsrail’den Liraz’ı ağırlayacak. Etkinlik, All Saints Moda Kilisesi, Bant Mag Havuz / Bina, Kadıköy Sahne, Kadıköy Sineması, KargART, Mecra ve Moda Sahnesi gibi Kadıköy’ün sevilen adreslerine yayılacak.

5 Temmuz 2019 – Cuma

SERGİ AÇILIŞI: MİTLER VE RÜYALAR

Yer: Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, Beyoğlu
Saat: 19.00-21.00
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

“Mitler ve Rüyalar”, bu coğrafyada yaşayan günümüz sanatçılarının antik geçmişe sahip mekanlar ve mitolojik imgelerle ilişki kuran yapıtları üzerinden, Anadolu’nun sonsuz kültürel zenginliğine mütevazı bir saygı duruşu niteliğinde. Dünün ve bugünün aynı düzlemde birleştiği bir imgeler evrenine sahip olduğumuzun; kültürel mirasımızın şimdimizden bağımsız, soyut bir kavram olmadığının altını çizen sergi, bizleri birbirimize bağlayan ortak bir bilince dönüşen söylencelere Anadolu’nun belleği üzerinden bir bakış sunuyor.

6 Temmuz 2019 – Cumartesi

KONSER: KARSU

Yer: Aya İrini Müzesi
Saat: 20:00-23:00
Giriş ücreti: 450 TL & 200 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden gitmeli?

Avrupa caz sahnesindeki yerini, 2016’da Hollanda’nın en önemli müzik ödülü olan Edison–World/Jazz ödülüyle sağlamlaştıran Karsu, bu hafta cumartesi günü, Türkiye’nin ilk müzesi olarak bilinen Aya İrini’de sahne alıyor.











Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.