Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye genelinde bir haftada 98 farklı yerde orman yangını çıktı

Artan hava sıcaklıklarıyla birlikte orman yangınları haberleri art arda gelmeye başladı. Orman İşletmeleri  Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yayımladığı verilere göre, Türkiye genelinde bir haftada 98 farklı yerde orman yangını çıktı. Orman yangınlarının çoğu müdahale sonucu söndürüldü, fakat hâlâ devam eden yangınlar var.

Haber: Satiye Özdemir

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Sarıabalı Mahallesi Koyak mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının sebebi henüz bilinmiyor. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere Antalya ve Serik Orman İşletme Müdürlükleri’ne ait itfaiye araçları ve yangın söndürme helikopteriyle müdahale edildi. 4 hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangın, üç saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.

İzmir ve İstanbul’dan da yangın haberleri geldi

Serik’ten sonra, İzmir’in Menderes ilçesi Özdere bölgesindeki ormanlık alanda da elektrik tellerinin sürtünmesi sonucu orman yangını çıktı. Yangının etkileyebileceği bölgede bulunan otellerde konaklayanlar ekipler tarafından tahliye edildi. Yangına itfaiye araçları, dozerler ve 150 kişilik ekip ile müdahale edildi.

İstanbul Sarıyer Ayazağa’da ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan yangın ise itfaiye ekiplerinin iki saat süren çalışmalarının ardından kontrol altına alındı. 29 Haziran Cumartesi günü de Heybeliada’da ormanlık alanda yangın çıktı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bugün saat 15.00’te Adalar ilçemiz Çamlimanı mevkiinde henüz bilinemeyen bir nedenle çıkan yangında 1 hektarlık alandaki kızılçam ormanı zarar görmüştür. Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin karadan ve havadan müdahalesiyle saat 16.30’da kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Söndürme çalışmalarına 2 adet yangın söndürme helikopteri, 4 adet orman itfaiyesi ekibi müdahale etmiştir. Yangının çıkış sebebinin tespitine ilişkin soruşturma başlatılmıştır.” 

Ege’de de risk arttı

Geçen pazar günü de Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 5 hektarlık alan zarar gördü. Hava sıcaklıklarının artması ve nem miktarının da azalmasıyla yangınların daha geniş alanlara yayılması riski bulunuyor. Bu nedenle özellikle ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, cam şişelerin bu alanlarda bırakılmaması gerekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.