Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bozcaada’da öldürülen Ramazan Öksüz’ün avukatı Ezgi Deniz Çalışal: “Öldürücü darbeyi kimin yaptığına dair net bir şey yokken iddiaların üç kişinin üzerinde yoğunlaştırılması tepki topladı”

HABER: Cem Taylan ve Satiye Özdemir 

Çanakkale’ye bağlı Bozcaada’da, 29 Haziran gecesi bir eğlence mekânının çıkışında dövülerek öldürülen 31 yaşındaki Ramazan Öksüz cinayetiyle ilgili üç kişi tutuklandı. Soruşturmada gözaltına alınan diğer sekiz kişinin serbest bırakılmasına Bozcaadalılar tepki gösterdi. 

Çanakkale’ye bağlı Bozcaada’da 29 Haziran gecesi 03.00 sıralarında bir eğlence mekânının çıkışında 31 yaşındaki Ramazan Öksüz, dövülerek yaşamını yitirdi. Olayla ilgili 11 kişi gözaltına alındı, üç kişi serbest bırakıldı, sekiz kişi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Caner Akıl, Andaç Fatih Kaya ve Ömer Gönülüçü’nün tutuklanmasına karar verdi, beş şüpheliyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Mahkeme kararına tepki gösteren Bozcaadalılar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Emniyet Müdürlüğü önünde kararı protesto etti. Kaymakam İbrahim Gültekin, Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gelerek kalabalığa seslendi, ardından toplanan kalabalık dağıldı. 

Cinayetin ardından sanatçı Feridun Düzağaç ise sosyal medya hesabından, yaşanan olayla ilgili bir iddiada bulunmuştu: “Yıllar içinde bu ‘eskiden güzel’ adada biriktirdiğimiz tüm anıları bir anda anlamsız kılan vahşi bir cinayete kurban verdiğimiz dadamız Ramazan, daha seni toprağına veremeden arkandan konuşan yerel vicdansızlığın …gecenin son gemisiyle adaya geçip seni aramızdan çalan canilerin …bu vahşet yaşanırken seyredip katline seyirci kalan soysuzların…olay yeri incelemesi yapılmadan kanını yıkayan kansızların ve bunlara cesaret verenlerin…yerel gazeteciyi ‘haberini yaparsan bedelini ödersin’ ile tehdit eden adam kayırmacılığın….bir daha o barın açılmasına izin verecek izansızlığın kökü kuruyana kadar hatırana sahip çıkacağıma, sahip çıkılması için elimden geleni yapacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin olsun koca oğlan…”

https://www.instagram.com/p/BzTMfbJjA4R/

Ramazan Öksüz’ün avukatı Ezgi Deniz Çalışal, dosyanın soruşturma aşamasında gizlilik kararı olduğunu ancak Öksüz’ün darp sonucu vefat ettiğine dair ölüm raporu çıkmadığını, bu yüzden ölüm nedeninin belli olmadığını aktardı. Avukat Çalışal şunları söyledi: 

“Böyle vahşice bir cinayet işleniyor, dışarıda hâlâ şüpheliler var ancak soruşturma tamamlanmadı. Silahlı yaralama yok ya da öldürücü darbeyi kimin yaptığına dair net bir şey yokken üç kişinin üzerinde iddiaların yoğunlaşılması diğerlerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılması tepki topladı.”

Avukat Ezgi Deniz Çalışal ile yaptığımız söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.