Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki Satır (6): “İktidarla mücadele Babacan’la değil, yeni bir programla olmalı”

Gazeteciler Bahadır Özgür ve Hakkı Özdal, ‘İki Satır‘ programının altıncı bölümünde, 23 Haziran seçiminin ardından oluşan siyasi tabloda, özellikle AKP içindeki yeni yol arayışlarını ve muhalefetin bu arayışlarla ilişkisini ele aldı.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan eksenli arayışların, sistem tartışmaları ile birlikte ele alınması gerektiğini söyleyen Özgür ve Özdal, bu iki ismin farklı ihtiyaç ve beklentilere yönelik olarak hareket ettiğini, Davutoğlu’nun daha geleneksel bir muhafazakâr tabana hitap ederek ve AKP çerçevesinin içinde kalarak davrandığını, Babacan’ın ise farklı kesimleri de içeren bir merkez siyaset doğrultusunu tutacak gibi göründüğünü vurguladılar.

Hakkı Özdal, Ali Babacan’ın yerli ve yabancı finans sermayesi ile büyük sermayeyi; Davutoğlu’nun ise AKP’nin temsil edegeldiği daha küçük ölçekli Anadolu sermayesinin ittifakı olabilecek bir pozisyonda olduğunu söyledi.

Bahadır Özgür ise Babacan’a yönelik “başarılı ekonomi bakanı” yakıştırmasının gerçeği yansıtmadığını ve bugün yaşanan ekonomik sorunların arkasında onun ekonominin başında olduğu dönemin uygulamalarının yattığını söyledi.

23 Haziran’dan sonra iktidarın içinden açılacak gediklere fazla bel bağlamanın muhalefet açısından yanlış bir pozisyon olacağını vurgulayan Özgür ve Özdal, rejim tartışmalarının 23 Haziran’da ortaya çıkan dinamizm üzerinden sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.