Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bilgi ve iletişim güvenliği tedbirlerine dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi neler getiriyor?

Resmi Gazete’de 6 Temmuz 2019 Cumartesi günü yayınlanan genelgede, “kamu düzenine” ve “milli güvenliğe” etki edebilecek kritik verilerin güvenliğinin sağlanması amacıyla alınması gereken tedbirler açıklandı. 21 maddelik “önlemler paketinde” vatandaşlara ait kritik bilgiler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait verilerin hangi şartlarda nerelerde saklanacağına dair kararlar sıralandı.

Siber Bülten internet sitesinde yer alan habere göre; nüfus, sağlık, iletişim bilgileri, biyometrik ve genetik verilerin kritik bilgi olarak tanımlandığı genelgede, bu verilerin güvenli bir şekilde yurt içinde depolanması gerektiğine dikkat çekildi. Bunların dışında kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kritik verilerin depolanacağı ağların,

  • İnternete kapalı
  • Fiziksel güvenliği sağlanmış
  • Güvenli

olması şartı konuldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.