Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haftanın Kültür-Sanat Rehberi (8-14 Temmuz 2019): Tiyatro festivali, Snarky Puppy konseri, Merce Cunningham seçkisi, Caz Vapuru ve daha fazlası

Kültür-sanat etkinliklerinden derlediğimiz haftalık seçkimizi yayınlamaya devam ediyoruz. Bu hafta tiyatrodan konsere, konuşmadan film seçkisine, sergi açılışından caz vapuruna, her güne bir etkinlik sizi bekliyor.

8 Temmuz 2019 – Pazartesi

TİYATRO: ŞEN MAKAS

Yer: Selamiçeşme Özgürlük Parkı, Göztepe
Saat: 21:00-23:15
Katılım herkese açık ve ücretsiz.
Davetiyeleri, Kadıköy Belediyesi’nin kültür gişelerinden temin edebilirsiniz.

Neden gitmeli?

Kadıköy Belediyesi’nin 17 yıldır kesintisiz düzenlediği tiyatro festivali kapsamında, Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da 14 oyun ücretsiz olarak seyirciyle buluşuyor. Bu hafta pazartesi günü sahnelenecek oyun ise eşine pek rastlanmayan bir interaktif komedi oyunu “Şen Makas”. Oyun esnasında seyirciler, bir kuaför salonundaki olayın tüm ayrıntılarına tanıklık ederek, hem oyuna katılıyor hem de eğleniyorlar. Üstelik seyirciler, oyunculara soru sorarak kuaför salonuna sızan katili belirleyebiliyor ve oyunun seyrini değiştirebiliyorlar.

9 Temmuz 2019 – Salı

KONSER: SNARKY PUPPY / SHAKE STEW

Yer: UNIQ Açıkhava Sahnesi, Maslak
Saat: 20:45-23:30
Giriş ücreti: 222 TL & 90 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden gitmeli?

Yaklaşık 10 yıllık yoğun bir turne temposunun ardından peş peşe gelen Grammy ödülleriyle kendini kanıtlayan topluluk; caz, funk ve rock’ın kıyılarında geziniyor. Snarky Puppy’nin alameti farikası bu keşifçi tavır, grubun değişken yapısıyla daha da güçleniyor. 30’un üzerinde müzisyen arasından her konserde 8-12 kişilik bir seçkiyle sahne alan topluluğun her performansı, tıpkı repertuvarları gibi, değişimden yana. Son dört yıldır altın çağını yaşayan bu mutlu ekibi, bu hafta salı günü UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde dinleyebilirsiniz.

10 Temmuz 2019 – Çarşamba

KONUŞMA: İÇİMDEKİ TAPINAK 

Yer: Depo İstanbul, Tophane
Saat: 19:00-20:30
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

Yazar Sema Kaygusuz, “Paylaşılan Kutsal Mekânlar” sergisi kapsamında, bu hafta çarşamba günü Depo İstanbul’da bir konuşma düzenliyor. Kaygusuz konuşmasında, serginin kendisine düşündürdüğü bir dizi soruyu tartışmaya açıyor: İnsanın içindeki tapınağı nereye inşa edebiliriz? Kutsal tam olarak kavrayabileceğimiz, sınırlarını kolayca çizebileceğimiz bir yaşam alanı, dokunabileceğimiz bir nesne midir, yoksa kökensel arzuları terbiye eden mitsel bir anlatı mı? Mahremle maneviyat arasındaki bağı hangi tapınak temsil eder?

Sergiye dair hazırladığımız video-haberi izlemek için tıklayın.

11 Temmuz 2019 – Perşembe

VİDEO: MERCE CUNNINGHAM 100 YAŞINDA

Yer: Salt Beyoğlu
Saat: 12:00-19:30
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

70 yıla yakın pratiği boyunca güncel sanat, görsel sanatlar, performans sanatları ve müziğin sınırlarını zorlayan bir dansçı, koreograf ve eğitmen… Dans ve hareketin özünü yakalamak ve yansıtmak üzere Arne Arnbom, Charles Atlas, Elliot Caplan ve Richard Moore gibi yönetmenlerle işbirliği yaparak sıra dışı yöntemler geliştiren çok yönlü bir sanatçı. SALT, 20. yüzyıl avangardının öncü ismi Merce Cunningham’ın doğumunun 100. yıl dönümüne özel etkinlikler paralelinde, SALT Beyoğlu’nda bir gösterim programı sunuyor.

Programa dair ayrıntılı bilgi için tıklayın.

12 Temmuz 2019 – Cuma

SERGİ AÇILIŞI: GENÇ, YENİ, FARKLI 10: DEVAM ETMEK GEREK

Yer:  Zilberman Gallery, Beyoğlu
Saat: 18:00-20:00
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

Zilberman Gallery’nin 2009 yılında genç sanatçılara yönelik başlattığı Genç Yeni Farklı (GYF) seçkisi, sanatçı Burçak Bingöl küratörlüğündeki 10. sergisi “Genç Yeni Farklı 10: Devam Etmek Gerek” ile devam ediyor. Daha önceki yıllarda GYF sergilerine katılmaya hak kazanmış 12 sanatçı, Eda Aslan, Özgür Atlagan, Alpin Arda Bağcık, Zeynep Beler, Sevinç Çalhanoğlu, Nazlı Erdemirel, Gizem Karakaş, Zeynep Kayan, Gülşah Mursaloğlu, Ali Şentürk, Ezgi Tok ve Hasan Özgür Top’un çalışmalarından oluşan sergi, genç bir sanatçı olmanın devamında sanatçı olarak kalma durumuna bakıyor. Ortak bir tema üzerine düşünmek yerine sanatçıların yıllar içerisinde tutkuyla geliştirdikleri özgün dillerine odaklanıyor, onların kendi üretimlerinin doğal akışında şekillenen çalışmaları yan yana getiriyor.

13 Temmuz 2019 – Cumartesi

SERGİ: GOING, GONE [GİTTİ, GİDECEK]

Yer: Salt Galata
Saat: 10:00-20:00
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

“Going, Gone [Gitti, Gidecek]” temalı 2019 Jerwood/FVU Ödülleri’nin sahibi Webb-Ellis sanatçı ikilisi ve Richard Whitby’nin “For The First Baby Born in Space [Uzayda Doğan İlk Bebeğe]” ve “The Lost Ones [Kayıplar]” videoları SALT Galata’da gösterime sunuluyor. Jerwood Arts ve Film and Video Umbrella tarafından Haziran 2018 ile Nisan 2019 arasında üretilmek üzere sipariş edilen ve ilk kez, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması beklenen dönemde Londra’da gösterilen videolar, süregelen politik kriz ortamında gitgide artan toplumsal sıkıntılar ve gelecek kaygılarını yansıtıyor. Deneysel bir anlatım ve görselliğe sahip işler, bir kez daha sekteye uğrayan Brexit hedefinin ülkede yol açtığı ihtilaf ve belirsizliklerin yanı sıra, genç kuşakların yakın gelecekte sonuçlarını daha şiddetli hissedeceği ekolojik krize dikkati çekiyor.

14 Temmuz 2019 –  Pazar

BOĞAZ TURU: CAZ VAPURU

Yer: Kabataş iskelesi
Saat: 11:00-15:30
Giriş ücreti: 100 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden gitmeli?

İstanbul Caz Festivali’nin en sevilen etkinliklerinden “Caz Vapuru”, dokuz yıl aradan sonra geri dönüyor. Boğaz turuyla müziğin birleştiği ve şehrin atmosferinin melodilere karıştığı deniz üstü konserlerin düzenleneceği vapur, Kabataş iskelesinden Anadolu Kavağı’na hareket edecek ve Kabataş’a geri dönecek. Vapurda Hollandalı swing grubu The Busquitos, Almanya’dan bakır üflemeliler topluluğu Talking Hours ve Türkiye’den Brassist ayrı ayrı konserler verecek. DJ kabininde ise Murat Meriç ve DJ Barthez olacak.

(Eğer siz de etkinliklerinizi bu rehberde görmek isterseniz fatima.celik1@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.