Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’a “beceriksiz” diyen İngiliz büyükelçi istifa etti

Başkan Donald Trump’ın “Bundan böyle kendisiyle işimiz olmayacak’’ dediği İngiltere’nin ABD Büyükelçisi Sir Kim Darroch görevinden istifa etti. Darroch’un Trump yönetimini “beceriksiz ve özgüvensiz” olarak tanımladığı elektronik postalar pazar günü yayınlanmış, Trump da Darroch için “aptal” nitelemesi yapmıştı.

Darroch istifa mektubunda, Trump yönetimine dair yorumlarının yer aldığı yazışmaların basına sızdırılmasından sonra, çok fazla spekülasyon yapıldığı için mevcut durumun görevini istediği şekilde yürütmesini imkansız hale getirdiğini belirtiyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi pazar günü yayınladığı yazışmalarda Vaşington Büyükelçisi Kim Darroch, Beyaz Saray yönetimi için “Bu yönetimin ciddi bir şekilde normalleşeceğine, işlevsizliğinin azalacağına, daha az belirsiz ve diplomatik anlamda daha az beceriksiz ve sakar olacağına çok da inanmıyoruz” diyordu.

Başkan Trump yazışmalar yayınlanır yayınlanmaz Darroch’a ve Theresa May hükümetine yüklenmişti. Darroch için “çok aptal ve kaçık” diyen Trump “Büyükelçiyi tanımıyorum ama ABD’de kendisinden hoşlanılmıyor ve hakkında iyi düşünülmüyor. Artık kendisiyle işimiz olmayacak. Harika Birleşik Krallık için iyi haberse kısa sürede yeni bir başbakana kavuşacak olmaları’’ paylaşımı yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.