Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerine AB ve Rusya’dan sonra, ABD, Yunanistan, Fransa ve Mısır’dan da kınama geldi

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerine Avrupa Birliği (AB) ve Rusya’dan sonra, ABD, Yunanistan, Fransa ve Mısır’dan da kınama açıklamaları geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin bölgeye yolladığı ikinci sondaj gemisi Yavuz’un Kıbrıs’ın Karpaz bölgesine ulaşmasının ardından, “kaygı” ifade eden bir açıklama yayınladı. Metinde, “Bu provokatif adımlar, bölgede tansiyonu artırmaktadır. Türk yetkililere bu operasyonları durdurması çağrısında bulunuyor ve tüm tarafları, bölgede tansiyonu artıracak adımlardan uzak durmaya ve kaçınmaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Yunanistan’da pazar günkü seçimler ardından iktidara gelen yeni hükümetin dış politikada ilk icraatı da Türkiye’nin sondaj çalışmalarıyla ilgili kınama yayınlamak oldu. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı “Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ait karasularındaki illegal sondaj girişimini kınıyoruz. Türkiye’yi bir kez daha bu yasadışı eylemlere son vermeye ve Kıbrıs’ın egemenliğine saygı duymaya çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Benzer şekilde Fransa Dışişleri Bakanlığı Türkiye’den bölgedeki faaliyetlerine son vermesini isterken, Mısır da Ankara’yı uluslararası hukuka uygun davranmaya çağırdı.

Rusya ve AB de dün benzer yönde mesajlar yayınlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.