Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: “Fularların mücadelesi, kravat ittifakını ve onun arkasına saklanan kadın düşmanlığını mutlaka yenecek”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına ilişkin “Kadınların İstanbul Sözleşmesi’yle uğraşacağınıza gidin Okçuluk Vakfı’nızla uğraşın. Çok istiyorsanız avcı topluma geri dönebilirsiniz. Zaten iktidardan gittiğinizde eril zihniyetinizin gereği olarak bol bol okçuluk yaparsınız” dedi.

Buldan’ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

 “Biz yılmadık, yılmayacağız”

“Arkadaşlarımız, demokratik siyasete yapılan darbe sonucu bugün içerideler. Biz yılmadık, yılmayacağız, demokrasi ve barıştan asla vazgeçmeyeceğiz. Dileriz bu tablo son bulur ve tüm siyasiler cezaevinden çıkar. Bugün sevgili Selahattin Demirtaş’ın duruşmasına devam ediliyor. Buradan kendisine kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.”

“Bu meclis aynı zamanda kadınların da meclisidir”

“Bu meclis aynı zamanda kadınların da meclisidir. Buranın erkek meclisine dönüştürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Eşitsizliğin hâkim kılındığı bir toplumsal düzende, ezme-ezilme ilişkisi ve bunun yıkıcı sonuçları kaçınılmazdır. Bu kara tabloda failler asla yalnız değildir. İktidardaki siyasi iradesiyle, medyasıyla hepsi yan yanadır. Kadınlara karşı işlenen her suçta, kurulan her mahkemede, yapılan her haberde bu kadın karşıtı örgütlenmeyi görüyoruz. Kadınlardan korkuyorlar.”

 “Cinayetin üstü örtülmeye çalışılıyor”

“Geçen hafta Şule Çet davasını hepimiz takip ettik. Dosyada olayın bir cinayet olduğu açıkça görülmesine rağmen üzeri örtülmeye çalışılıyor. Tıpkı Rabia Naz’ın ölümünde olduğu gibi. Biz bu davaları takip etmeye devam edeceğiz.”

“Bu dava hepimizin davasıdır, kadınların davasıdır.”

“Yine İskenderun’da 19 yaşındaki Berfin… Bir erkek saldırganın asitli saldırısı yüzünden, yüzü yandı ve tanınmaz hale geldi. Kadınların mücadelesi sonucu devletin tedavi masraflarını ödemeyi kabul etmesi bir utanç meselesidir. 4 Temmuz’da davası görülen Berfin’in yaptığı ‘Kravatla kurtulamazsınız’ çağrısına biz de destek veriyoruz. Sevgili Berfin, yalnız değilsin, bu dava hepimizin davasıdır, kadınların davasıdır. Kadınlar olarak gerçek adaleti getirdiğimizde, kravat ittifakını kimse kurtaramayacak.

Sevgili Berfin yalnız değilsin. Bu dava yalnızca senin değil, hepimizin davasıdır. Kravat ittifakınız sizi koruyamayacak. Fularların mücadelesi kravat algısının arkasına saklanan kadın düşmanlığını mutlaka yenecektir.

Bölgede kamu görevlilerinin kadına yönelik taciz ve tecavüzde bulundukları ortaya çıkıyor. AKP’nin gönül belediyeciliğinin yansıması, Mardin’deki kayyumun taciz ve tecavüzlerinde kendini gösterdi.”

“Kadınlar İstanbul sözleşmesinden asla geri adım atmayacaktır.”

“Kadınlar bu sözleşmeden asla geri adım atmayacaktır. Kadınlar olarak İstanbul’u 23 Haziran’da nasıl kurtardıysak, İstanbul Sözleşmesi’ni de öyle sahipleneceğiz, gasp ettirmeyeceğiz. Kadınların İstanbul Sözleşmesi’yle uğraşacağınıza gidin Okçuluk Vakfı’nızla uğraşın. Çok istiyorsanız avcı topluma geri dönebilirsiniz. Zaten iktidardan gittiğinizde eril zihniyetinizin gereği olarak bol bol okçuluk yaparsınız.”

“Ülkenin ihtiyacı acil demokrasi, adalet ve barış.”

“Yargı paketi dediler, S-400 paketi getirdiler. Ülkenin ihtiyacı acil demokrasi, adalet ve barışken siyasi iktidar halkın kaynaklarını savaş araçlarına harcıyor. Türkiye İttifakı dedikleri aslında S-400 ittifakıdır. Bu ülkeyi kadınlar yönetseydi ne S-400 olurdu, ne güvenlikçi politikalar. Demokrasi, özgürlük, adalet, yeni yaşam olurdu. Kadınlar olarak bunu mutlaka başaracağız. Kadın partisi HDP bunun için var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.