Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Belediyeye bağlı iştirak şirketler için bizim de hamlelerimiz geliyor”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile bir araya geldi. Vali Yerlikaya’yı makamında ağırlayan İmamoğlu, görüşmenin ardından basının sorularını cevapladı. İBB Meclisi’nde yaptığı “Temmuz ayında kullanılması gereken bütçe 23 Haziran öncesi kullanılmış” açıklamasını hatırlatan ve “Vali ile bu konuya yönelik görüştünüz mü?” sorusunu yönelten basın mensubuna, İmamoğlu “Bu konuyu irdelemeye devam ediyoruz, Valimiz de telefonun diğer ucunda, konuşuyoruz” dedi. Görevlerinden istifa etmeyen İBB’ye bağlı iştirak şirketlerinin yöneticilerine de tepki gösteren İmamoğlu, “Kul hakkı yemeye kadar giden bir süreç olduğunun altını çizmek istiyorum, ama bizim de hamlelerimiz geliyor” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün ilk olarak Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Başkanı Fikret Orman’ı ağırladı. Orman, İmamoğlu’na 34 sırt numaralı, Ekrem İmamoğlu yazılı Beşiktaş forması hediye ederken İmamoğlu da Orman’a İstanbul fotoğraflarının bulunduğu bir albüm hediye etti.

Ardından Demokrat Parti ve Vatan Partisi İstanbul İlçe Başkanlıklarını ziyaret eden İmamoğlu, tüm siyasi partilerden randevu talep ettiğini, İBB Meclisi’nde bulunan ve bulunmayan tüm partilerle işbirliği içerisinde çalışılacağına vurgu yaptı.

İmamoğlu il başkanlıklarını ziyaretinin ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı Saraçhane’deki makamında ağırladı ve basının sorularını cevapladı.

Kendisine yöneltilen, “İBB Meclisi’nde, temmuz ayında kullanılması gereken bütçe 23 haziran seçimleri öncesinde kullanıldı şeklinde açıklamanız olmuştu. Sayın Vali ile buna yönelik de bir görüşme oldu mu aranızda? Sayın Vali açıklama yapar mı?” sorusuna, “Bu konuyu irdelemeye devam ediyoruz. Sayın Valimiz de telefonun diğer ucunda, konuşuyoruz” diye cevap verirken Vali Yerlikaya açıklama yapmadı.

Ardından Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim ile Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar’ı makamında ağırlayan İmamoğlu, görüşme sonrasında bir basın mensubunun yönelttiği soruya cevaben, görevlerinden istifa etmeyen İBB’ye bağlı iştirak şirketlerinin yöneticilerine tepki gösterdi ve “Kul hakkı yemeye kadar giden bir süreç olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu kadar ağır bir mesuliyet altındalar. Millet bizden hesap soracak ama biz henüz şirketlere kendi kadromuzla hâkim değiliz. Ama bizim de hamlelerimiz geliyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.