Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sınırsız (36): 2019 Küresel Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi – Faik Uyanık ile söyleşi

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın 101 ülkede 5 milyar 700 milyon insanla yapılan anketler sonucu hazırladığı 2019 Küresel Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi (ÇBYE), dünya genelinde yoksulluğun ayrıntılı bir resmini çizerek, insanların her gün yoksulluğu nasıl deneyimlediklerine bakmak için basit parasal tedbirlerin ötesine geçiyor. Örneğin, insanların sağlıklı olup olmadığını, temiz suya erişimi olup olmadığını veya okula gidip gitmediğini değerlendiriyor. Tamer Durak Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi’ni Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık ile konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.