Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına silahlı saldırı

Rudaw’ın haberine göre, Erbil’de Atasay Kuyumculuk’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Cihan Kamer’in sahibi olduğu “Huqqabaz” restoranında silahlı saldırı yaşandı. Erbil’in en korunaklı bölgelerinden biri sayılan Empire bölgesindeki restoranda bulunan Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına yapılan saldırı sonucunda Rudaw’ın iddiasına göre saldırıda iki kişi hayatını kaybetti. Erbil Asayiş Müdürlüğü, saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin yaralandığını duyurdu. 

Türk Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada Erbil Başkonsolosluğu’nda çalışan bir görevlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

“Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur.

Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir.

Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, Twitter hesabından hayatını kaybeden konsolosluk çalışanına başsağlığı diledi: 

“Erbil’deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.