Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amerikan Kongresi Türkiye’ye S-400 yaptırımı uygulaması için Başkan Trump’a baskıyı artırıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın S-400 alımı nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulaması için Kongre üyelerinin baskısı altında olduğu bildirildi.

Reuters’in haberine göre, Cumhuriyetçi Senatörler Rick Scott ve Todd Young, S-400 teslimatının başlaması üzerine, Ankara’ya yaptırım için hazırladıkları karar tasarısını Senato’ya sundu. Reuters tasarıda S-400’lerin Türkiye’deki varlığının “ABD’nin güvenlik hakkına doğrudan ve büyük bir tehdit” olarak nitelendiğini yazdı.

Karar tasarısının kabul edilmesi durumunda Türkiye’ye ‘ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamında belirlenen 12 yaptırımın 12’sinin de uygulanması öngörülüyor.

Senato’nun Dışilişkiler Komitesi’nden Demokrat Senatör Bob Menendez de, Türkiye’yi F-35 programından çıkarmanın yeterli ceza olmadığını CAATSA’nın uygulanmasını istedi.  Menendez Trump’ın CAATSA’yı uygulamayı reddetmesi durumunda ise ABD yönetimini Türkiye’ye yaptırım uygulamaya zorlayacak bir başka yasa tasarısı sunacağını söyledi.

ABD Başkanı Trump, S-400 krizinden sonra Türkiye’ye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin bir soruya dün önce “şu anda yaptırımlara bakmadığı” yanıtını vermiş ancak daha sonra “Ne yapacağımızı göreceğiz. Bunları henüz duyurmadık” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.