Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mehmet Ali Talat ile söyleşi: “Doğu Akdeniz’de tırmanan gerginlik uluslararası aktörleri Kıbrıs sorununa çözüm için harekete geçmeye zorlayabilir”

Türkiye’nin S-400 füzelerini alımı nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkilerinin gerildiği bir dönemde, Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri de Avrupa Birliği (AB) ile arasının iyiden iyiye açılmasına neden oldu. S-400’ler nedeniyle Türkiye’nin Batı ittifakı ile ilişkileri sorgulanmaya başlarken, Doğu Akdeniz meselesinde ise AB dışında, bölge ülkeleri, ABD ve hatta Rusya da Türkiye’nin faaliyetlerine karşı çıkıyor. Gerginliğin Kıbrıs adasındaki yansımalarını, KKTC’nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile konuştuk. Talat, doğalgaz üzerinden yaşanan gerginlikte askeri çatışma ihtimalinin olduğuna dikkat çekiyor; meselenin ise ancak Kıbrıs sorununa çözüm bulunması ile aşılabileceğini savunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.