Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Usulsüzlüklerin ortaya çıkmasının ardından, İBB Mezarlıklar Daire Başkanı değişti

İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı’ndaki israf ve usulsüzlüğün belgelerini 10 gün önce yayımlamıştık. 2004’ten beri görevi yürüten Adem Avcı görevden alındı, yerine Süleyman Ecin getirildi. Ayrıca haberde ismi geçen, göreve gitmediği halde kendine görev yazan başşoför H.E.A. da görevinden alınarak Topkapı müdürlüğünde şoför olarak görevlendirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminde ve daire başkanlıklarında görevlendirmeler devam ediyor. Pazar günü Dün Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı’na Orhan Demir, Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’na Doç. Dr. Pelin Alpkökin ve Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin atanmıştı. Bugün ise yeni bir gelişme yaşandı. Mezarlıklar Daire Başkanlığı’na Adem Avcı’nın yerine Süleyman Ecin getirildi. Ecin, 2014 yılından bu yana Anadolu Yakası Mezarlıklar Müdürü olarak çalışıyordu. 1985 yılından itibaren Mezarlıklar Müdürlüğünde şef ve müdür yardımcılığı görevlerini yürüten Ecin’in dışında, usulsüzlüklerde ismi geçen isimlerin de görev yerleri değiştirildi. Bunlardan biri de 10 gün önce Medyascope’ta yayımlanan haberde yer alan H.E.A. oldu. H.E.A., başşoförlük görevinden alınarak Topkapı müdürlüğünde şoför olarak görevlendirildi.

İBB’de bir atama da İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nda yaşandı. Beylikdüzü Belediyesi’nde plan ve proje müdürü olarak İmamoğlu ile birlikte de çalışan TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Akgün, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı olarak atandı. Taksim Dayanışması üyesi de olan Akgün, Gezi Parkı’na AVM yapılmasına karşı başlatılan kampanyada da yer almıştı.

Gürkan Akgün, Taksim Dayanışması basın açıklamasını okurken.

Satın Alma Daire Başkanlığı’na ise Beylikdüzü Belediyesi’nde işletme ve iştiraklerden sorumlu müdür olarak görev yapan Arif Gürkan Alpay getirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.