Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bilimkurgu klasiği “Otostopçunun Galaksi Rehberi” yeniden dizi oluyor

Douglas Adams’ın unutulmaz bilimkurgu serisi Otostopçunun Galaksi Rehberi (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy), Hulu tarafından diziye uyarlanıyor.

Bilimkurgu klasiği, ilk olarak 1978’de BBC’de bir radyo komedisi olarak yayımlanmaya başladı; sonrasında tiyatro oyunu, televizyon dizisi, kitap serisi ve çizgi romana uyarlandı. 2005 yılında da aynı isimli sinema filmiyle beyazperdeye de sıçradı. Bu uyarlamalarının çoğunu Douglas Adams yazmıştı.

“Otostopçunun Galaksi Rehberi” Arthur Dent’in, uzayda kestirme bir yol yapılması için dünyanın patlatılmasından biraz önce Ford Prefect adındaki bir uzaylıyla beraber bir Vogon inşaat gemisine otostop çekerek dünyadan kaçmayı başarmasıyla yaşanan olayları anlatıyor.

Dizinin senaryosunu Carlton Cuse ve Jason Fuchs yazacak

“Lost” ve “Bates Model” dizisinin yapımcılarından Carlton Cuse ve “Wonder Woman”ın senaristlerinden Jason Fuchs, dizinin senaryosunu kaleme alacak. Ayrıca ikili, dizinin yapımcılığını da üstlenecek.

Hazırlık sürecinin ilk aşamalarında olan dizi henüz ilk sezon için Hulu’dan resmi onayı almamış durumda ve bu yüzden de yayın tarihi ve oyuncu kadrosu gibi detaylar şimdilik belirsizliğini koruyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.