Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankaralı vatandaşlar toplu taşımaya bisikletle binebilecek

Ankara’da toplu taşıma araçlarına bisiklet tutma aparatları geliyor. Dün yaşanan bir olay bu konudaki ihtiyacı gözler önüne serdi.

Dün gece saatlerinde Tolga Güntürkün adlı bir vatandaş üç arkadaşıyla birlikte bisikletleriyle yolda kaldı. Bisikletlerin belediye otobüslerine alınmadığını söyleyen Güntürkün Twitter’da, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketleyerek “Bisikletli toplu taşıma talep ediyoruz” mesajıyla bir fotoğraf paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi fotoğraftan bir saat sonra Tolga Güntürkün ve arkadaşları için bir belediye otobüsü gönderdi. Pursaklar’dan alınan dört genç, yaklaşık 50 kilometrelik mesafeye, Karagöl’e bırakıldı. Gençler otobüsten bir fotoğraf paylaşarak Mansur Yavaş’a ve EGO Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Konuyla ilgili iletişime geçtiğimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, toplu taşımada bisiklet kısıtlamasının diğer yolcuların güvenliğini sağlamak için olduğunu, ancak çok yakın zamanda hem metrolara hem de otobüslere bisiklet tutma aparatlarının getirileceğini söyledi. Böylece Ankaralı bisikletliler, toplu taşımayı kullanabilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.