Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriyeli mülteciler eyleminde yaşananlar: “Ne mutlu Türk’üm diyene” sloganına “Muhacirler Allah’ın emanetidir” karşılığı

Haber: Fatima Çelik & Cem Taylan

ÖZGÜR-DER, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği, Suriyeli mültecilere yönelik sürgün politikasını protesto etmek amacıyla bugün Saraçhane Parkı’nda bir eylem düzenledi. 

Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı parka Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı bulunmayanlar alınmadı. Alana giren bir grup, “Ne mutlu Türk’üm diyene” sloganları atarak eylemi engellemeye çalıştı. Sözlü saldırılar yer yer fiziksel şiddete dönüştü. 

Provokasyon girişimlerine eylemciler, “Yaşasın kardeşlik, kahrolsun ırkçılık” ve “Muhacirler Allah’ın emanetidir” sloganları atarak karşılık verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.