Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya 130 göçmeni üç gündür denizde bekletiyor: “AB harekete geçmeden göçmenleri indirmeyeceğiz”

İtalya Sahil Güvenliği tarafından kurtarılan 130’dan fazla göçmeni taşıyan tekne, üç gündür İtalya’daki Augusta Askeri Limanı’nda bekletiliyor. İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini, ancak AB ülkeleri arasında nasıl paylaşılacağı açıklandıktan sonra göçmenlerin limana inmelerine izin verileceğini söyledi.

Perşembe günü Libya’dan ayrılan bir göçmen teknesi, İtalyan Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldı. Aynı gün Libya’dan çıkan başka bir göçmen teknesi battı ve 110 göçmen kayboldu. Sahil Güvenlik tarafından kurtarılan 140 kişiden altısı sağlık sorunları nedeniyle Lampedusa Adası’na tahliye edilirken, göçmenlerin geri kalanının limana inmelerine izin verilmedi. 130’dan fazla göçmen, üç gündür İtalya açıklarında beklemeyi sürdürüyor.

“Göçmen sorunu tüm kıtayı ilgilendiriyor”

22 Temmuz’da Avrupa Birliği’ne üye 14 ülke arasında dayanışma mekanizması kurulduğu ve göçmenlerin bu ülkeler arasında paylaştırılmasının planlandığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından açıklanmıştı. İtalya, göçmenleri indirmek için, AB’nin harekete geçip planını açıklamasını bekliyor.

İtalya Sahil Güvenlik Bakan Yardımcısı Danilo Toninelli, pazar sabahı yaptığı açıklamada, “Gregoretti bu gece limana yanaştı. Şimdi, Avrupa Birliği’nin cevap vermesi gerekir, çünkü göçmen sorunu tüm kıtayı ilgilendiriyor” dedi.

Kaynak: Le Monde

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.