Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

1071 imzayla yayımlanan bildiride isimleri habersiz kullanılan akademisyenlerden tepki

1071 akademisyen, kamuoyunda Barış Bildirisi olarak bilinen “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildirinin imzacısı akademisyenler hakkında terör propagandası suçlamasıyla açılan ceza davalarında, Barış Akademisyenleri’nin haklarının ihlal edildiğine hükmeden Anayasa Mahkemesi kararına karşı bir bildiri yayımladı. 

“Anayasa Mahkemesi Terörü Meşrulaştıramaz” başlıklı bildiride, 2218 akademisyenin imzaladığı “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiri için “sözde barış bildirisi” denildi. Barış Akademisyenleri’nin imzaladıkları bildiri ile terör propagandası yapmakla suçlandığı bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Türk milleti adına karar vermekle yetkili kılınan Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının adalete ve kamu vicdanına aykırı olmaması gerektiğine inanıyor, bu yanlış kararda imzası bulunanları kınıyoruz.”

Bildirinin imzacıları arasında yer alan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Şerif Eskin, isminin onayı olmadan kullanıldığını açıkladı.  

“Ne bildiriden haberim var, ne kimse bana imza sordu”

Eskin Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Bugün yayınlanan bir bildiride imza verenler arasında benim adım da var. Fakat ne böyle bir bildirinin hazırlandığından haberim var, ne kimse bana imza atıp atmayacağımı sordu, ne de kimseye imza verdim. Onayım olmadan ismim/imzam kullanılmış. Ayıptır. Sayısız yerde yayınlanmış imza listesi. Hangi bir yerde düzelttireyim şimdi? Nasıl oluyor da bana sormadan imzam kullanılıyor yahu? Bu bildiriyi hazırlayıp rızam ve haberim dışında ismimi kullananlar her kimse ya bu hatayı düzeltsinler ya da hukuki haklarımı kullanacağımı beyan ediyorum.”

https://twitter.com/serif_esk/status/1155961994513530892?s=20

“Füsun Hoca’ya sevgilerimle”

İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Eyüboğlu da isminin bildiriye rızası alınmadan koyulduğunu söyledi. Facebook’taki bir gönderide kendisine yöneltilen soruya cevap veren Eyüboğlu, rektörlüğe düzeltme için dilekçe yazacağını söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.