Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ’ye yönelik operasyonların ardı arkası kesilmiyor: İzmir’de askerlere, Adana’da polislere gözaltı kararı verildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmaları devam ediyor. Bu kapsamda FETÖ’nün TSK yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ve “mahrem imamlarca” ankesör ya da büfe telefonlarından arandıkları belirlenen 20’si muvazzaf 23 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Adana merkezli başka bir soruşturmada ise 30 gözaltı kararı verildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri, Diyarbakır, Hakkari, Mersin, Gaziantep, Batman, Muğla, Yalova, Amasya, Ordu, Adana ve Malatya’da eşzamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltı kararı verilenler arasında aktif görevde bir teğmen, 19 astsubay ile meslekten ihraç edilen bir teğmen ve iki emekli astsubay olduğu belirtildi.

Yine Adana merkezli bir başka soruşturma kapsamında, KHK ile ihraç edilen çok sayıda polis gözaltına alındı.

FETÖ’nün İzmir’in Karşıyaka ilçesi kadın yapılanmasına yönelik bir başka soruşturma kapsamında da 24 kadın şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.