Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mümtaz’er Türköne, cezaevi koşulları yüzünden ameliyat olmayı reddetti, sonrasında tekrar cezaevine gönderildi

Cezaevinde bulunan yazar Mümtaz’er Türköne, kalbinde iki damar tıkalı olduğu için hastaneye kaldırılmıştı. Türköne’nin damarlarından birine stent takıldı ancak hastanedeki doktorlar, diğer damar tamamen tıkalı olduğu için Türköne’nin ameliyat olması gerektiğini belirtti. Türköne, bu süreçte yaşadığı sıkıntılar ve cezaevi koşullarında ameliyat sonrası bakımının zor olacağı gerekçesiyle ameliyat olmayı reddetti.

Medyascope’a konuşan kızı Sıla Türköne, babasının ameliyat olması durumunda, cezaevinde geçireceği her günün sağlığı açısından tehlikeli olacağını bu yüzden kendisinin ve yakınlarının Türköne’nin sağlığı için endişe ettiğini söyledi. 

Sıla, 63 yaşındaki babasının sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat olması ve ameliyat sonrası gerekli bakım koşularının sağlanması gerektiğini belirtti. 

Ameliyat olmayı reddeden Türköne, hastaneden taburcu edilerek cezaevine gönderildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.