Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Keşmir krizi ile ilgili olarak Pakistan: “Hindistan’ın işgalini durdurmak için bütün seçeneklere açığız”

Pakistan hükümetinden, Hindistan’ın Keşmir’in bağımsızlığını tanıyan yasayı iptal etmesinin ardından ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada verilen kararın “sorumsuz-irrasyonel” olduğu ve Pakistan’ın bu yasadışı girişimi durdurmak için her türlü seçeneğe başvuracağı aktarıldı.

Hindistan İçişleri Bakanı Amit Shah, 5 Ağustos Pazartesi günü parlamentoda yaptığı açıklamada, Başbakan Narendra Modi’nin imzası ile Keşmir’in bağımsızlığını tanıyan Anayasa’nın 370’inci maddesinin kaldırıldığını aktardı.

Müslümanların bağımsızlığını koruyan madde, 1927 yılından beri anayasada yer alıyordu.

Kararın ardından artık Cammu ve Keşmir özel bölge statüsünden çıkmış oldu. Bu gelişme ile Hindistan kendi anayasasını kapsamlı olarak bölgeye dayatabilecek.

Bunlara ek olarak Hindistan vatandaşlarının bölgeye kalıcı olarak yerleşmeleri, arsa almaları ve yerel yönetimlerde çalışmaları da yasallaştı.

Pakistan, krizin tekrar alevlenmesinin ardından Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Konferansı’nı arabuluculuğa davet etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.