Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinan Erensü ile söyleşi: “ABD’deki silahlı saldırılar, dip dalgadan beslenen beyaz ırkçı şiddet kategorisine giriyor”

Akademisyen Sinan Erensü, ABD’de geçen hafta peş peşe yaşanan silahlı saldırıları Medyascope’tan Fatima Çelik‘e değerlendirdi. Erensü, bu saldırıların “beyaz ırkçı şiddet” olarak tanımlandığını ve saldırganların eylemlerini tek başlarına planlasalar da aslında özellikle ABD’de yükselen ve beyaz üstünlüğüne dayanan dip dalgadan beslendiğini söyledi.

Erensü, bu saldırıların ABD’de “iç terör” olarak değerlendirmesini yeni bir gelişme olarak yorumladı. Ancak saldırılara duyulan öfkenin ülkedeki bireysel silahlanmanın denetlenmesinin önünü açma ya da devlet politikasını değiştirme ihtimali konusunda karamsar.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.