Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Milletvekili Murat Çepni ile söyleşi: “Hasankeyf’te yaşananlar bir doğa talanı olmasının yanında savaş politikası niteliği de taşıyor”

Gündemin doğa tahribatlarıyla meşgul olduğu şu günlerde antik bir kent olan Hasankeyf’te Ilısu Barajı kapsamında deneme amaçlı su tutulmasına başlandı. Kaz Dağları’ndaki tahribatın binlerce kişi tarafından protesto edildiği aynı gün Hasankeyf’te yaşananlara dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen 19 genç ise güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Hasankeyf’te yaşananları ve ilçenin verdiği tarihi ve ekolojik mücadeleyi HDP İzmir Milletvekili ve Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Murat Çepni ile konuştuk.

Çepni, Hasankeyf’te yaşananların bir doğa talanı olmasının yanında, bölgedeki diğer baraj projelerinden hareketle bir savaş politikası olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor. Ülkenin dört bir yanındaki doğa talanlarına karşı verilen mücadelelerin bir araya gelmesi gerektiğini savunan Çepni, “iktidarın birikim ekonomisinden beslenen rant hırsının, her bölgenin yalnızca kendi yaşam alanını koruyarak bertaraf edilemeyeceğini” söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.