Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Victoria’s Secret’ın ekibinde ilk kez bir trans kadın model yer alacak

Victoria’s Secret’ın ilk trans kadın modeli olan 22 yaşındaki Brezilyalı Valentina Sampaio, Instagram hesabında “Hayallerinden asla vazgeçme” mesajını paylaştı.

Sampaio’nun ajansından Erio Zanon, Victoria’s Secret’ın seçimini “bariyerleri yıkmak için önemli bir fırsat” olarak değerlendirdi. Zanon ayrıca, Victoria’s Secret’ın seçiminin her bedenin temsili için bir katkı olduğunu da belirtti.

Sampaio’nun tercih edilmesini marka adına geç kalmış bir adım olarak değerlendirenler de var.

Trans aktris Laverne Cox, Sampaio’nun Instagram paylaşımına “Vay be, sonunda” yorumunu yaptı.

Daha geçen yıl, Victoria’s Secret’ın partner şirketi L Brands’ın pazarlama müdürü Ed Razek, trans modellerin ekibe alınması ile ilgili bir ilgisizlik olduğunu söylemişti. Sonradan Vogue dergisine verdiği bir mülakatta, bu yorumuyla ilgili özür diledi. Geçen pazartesi günü de şirket, Ed Razek’in emekliye ayrıldığını açıkladı.

Victoria’s Secret sözcüleri ise konu ile ilgili açıklama yapmadı.

Razek, kasım ayında da Victoria’s Secret şovlarında trans bireylerin model olmasının gerekli olmadığını söylemiş, daha sonra şirketin Twitter hesabından yaptığı yorum için özür dilemişti.

Lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüellerle ilgili meselelerde çalışan GLAAD tarafından yapılan açıklamada, Sampaio’nun işe alınmasının Calvin Klein, GAP VE H&M gibi markalar dâhil olmak üzere trans bireylerin reklamlarda daha görünür olmasını sağlayacağı belirtildi.

Playboy’un sayfalarında ilk kez 2017’de bir trans erkeğe yer verildi. Dergide bu yaz da trans kadın Geena Rocero yer aldı.

Victoria’s Secret hâlâ ABD’deki kadın iç giyim sektörünün öncüsü. Fakat şirketin pazar payı düşüyor ve markanın şovları tek tip bir kadın bedeni yansıttığı için cinsiyetçi olarak eleştiriliyor.

Third Love ve Savage X Fenty gibi daha farklı beden tiplerini de kapsayan çeşitli iç giyim markaları Victoria’s Secret ile rekabet etmeye başladı.

Son günlerde Vogue’a konuşan model Karlie Kloss, Victoria’s Secret ile çalışmayı sonlandırma kararı aldığını söyledi. Ayrılma kararının nedenini, Victoria’s Secret’taki görüntüsünün onu doğru bir biçimde yansıtmaması olarak açıkladı. Kloss ayrıca, ayrılmasının dünya çapında genç kadınlara güzelliğin ne anlama geldiği ile ilgili bir çeşit mesaj olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.