Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İznik’te ormanlar maden ocağı tehdidi altında: Çevreciler projeyi mahkemeye taşıdı

Kaz Dağları’nda altın madenine karşı tepkiler sürerken Bursa’nın İznik ilçesinde, Aydınlar Köyü mevkiinde çinko, bakır, kurşun ocağı için arama ruhsatı verildi. Projeyi yöneten şirket Ergüden Madencilik, ilgili ÇED raporu sürecini başlattı.

Proje alanı tarım arazisi ve ormandan oluşuyor ve Türkiye’nin en büyük beşinci gölü olan İznik Gölü’nü de tehdit ediyor. Göl aynı zamanda “önemli kuş alanı” statüsünde. 

Medyascope’tan Özge Açıkgül, süreci mahkemeye taşıyan Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Başkanı Caner Gökbayrak ile konuştu. Gökbayrak, “İznik’te çok değerli bir orman varlığı var, tarım alanları var. Bunların yok olması hem güz iklimine, hem diğer ormana çok zarar veriyor. Aynı zamanda orman içinde bir maden açılması büyük bir sıkıntıdır” diye konuştu.

İşte Gökbayrak’ın anlattıkları: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.