Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi’nden Eyüp Özer ile söyleşi: “Vali sınır dışı etmiyoruz diyor, çünkü insanlara zorla ‘gönüllü’ geri dönüş belgesi imzalatılıyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kayıtsız olarak Türkiye’de bulunan sığınmacıların ülkelerine, geçici koruma kimliği bulunanların da Türkiye’de kayıtlı oldukları illere gönderileceğini duyurmuştu. Bunun ardından geri göndermeler başladı. Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi ise bu geri göndermelerin çoğunun hukuksuz bir şekilde yapıldığını, geçici koruma kimliği olan pek çok sığınmacının sınır dışı edildiğini, pek çoğuna da gönüllü olarak ülkeden ayrılma belgesinin zorla imzalatıldığını içeren bir rapor açıkladı. Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi’nden Eyüp Özer ile bu raporu ve sığınmacıların dönüşünü konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.