Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çizgi film “Rocko’nun Modern Yaşamı”, trans bir karaktere yer verdi

20 yıl sonra ekranlara dönen çizgi film “Rocko’s Modern Life” (Rocko’nun Modern Yaşamı) yeni bölümünde trans bir karaktere yer vererek bir ilke imza attı.

1993-1996 yılları arasında Nickelodeon kanalında yayınlanan, çocuklara yönelik animasyon dizisi “Rocko’s Modern Life”, bugün Netflix’te yayınlanan 45 dakikalık özel bölümüyle yıllar sonra ekranlara geri döndü. Orijinal dizide geçen olayların 20 yıl sonrasını anlatan genel izleyici kitlesine yönelik özel bölümde trans bir karaktere de yer verildi.

“Rocko’nun Modern Yaşamı: Değişime Karşı” (Rocko’s Modern Life: Static Cling) adını taşıyan bu özel bölüm, sinirli bir kanguru olan Rocko ile arkadaşları coşkulu öküz Heffer ve kaygılı kaplumbağa Philbert’in maceralarını anlatmaya devam ediyor.

20 yıl sonra evlerine geri dönen arkadaş grubu, bıraktıklarından çok daha farklı bir dünyayla karşılaşıyor. Yaşadıkları yer artık kahve dükkanları, yemek arabaları, akıllı telefonlar ve modern dünyanın beraberinde getirdiği daha nice yenilikle dolup taşıyor. Ancak geride bıraktıkları bu dünyada değişen bir şey daha var, arkadaşları Ralph cinsiyet değiştirerek Rachel ismini alıyor.

“İhtiyaç duyduğumuz bir birlik olma ve kabul etme hikâyesi”

LBGTİ+ bireylerin medyadaki temsilini takip eden GLAAD’in trans karakterlerin temsilinden sorumlu direktörü Nick Adams, dizinin değişimi kabullenmeyle ilgili son derece komik ve güzel bir hikaye anlattığını belirtiyor: “Daha genç karakterler, hâlâ arkadaşları olduğunu fark edip Rachel’ı hemen kabul ediyorlar. Rachel’ın babası onu kabullenmekte biraz daha yavaş olsa da, sonunda o da çocuğunu sevmenin koşulsuz olması gerektiğini anlıyor. Bu günümüz şartlarında fazlasıyla ihtiyaç duyduğumuz bir birlik olma ve kabul etme hikâyesi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.