Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merkez Bankası’nda Başekonomist Kara ve 8 bürokrat görevden alındı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) Başekonomist Ali Hakan Kara’nın da aralarında bulunduğu 9 üst düzey bürokrat görevden alındı.

Bankanın araştırma, bankacılık, risk yönetimi, kurumsal dönüşüm birimlerinin başındaki isimlerin de görevden alınanlar arasında olduğu belirtiliyor. Görevden almaların nedenine ilişkin TCMB’den resmi bir açıklama yapılmadı.

Deutsche Welle’nin Türkçe web sitesinde yer alan habere göre görevden alınan isimler şöyle:

Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürü Dr. Pınar Özlü, Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü Yavuz Yeter, Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Ayşe Gül Sayın, Kurumsal Dönüşüm Koordinatörü Zafer Orhan, Kurumsal Risk Yönetimi Genel Müdürü Mustafa Begün, Operasyon Genel Müdürü Dr. Ali Çufadar, Piyasalar Genel Müdürü Orhan Kandar, Strateji ve Kurumsal Yönetim Genel Müdürü Mehmet Sercan Arslan ve eski TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’dan önce göreve getirilen Başekonomist Doç. Dr. Ali Hakan Kara.

Ekonomist Hakan Özyıldız görevden alınma kararını Twitter hesabından şöyle değerlendirdi:

Prof. Refet Gürkaynak ise kararı “Bugün görevden alındıklarını öğrendiğimiz merkez bankacıların birçoğunu tanıyorum. Bu rejimde lafları geçmese de, anlayışımıza çok şey katan, dünyanın her yerinde haklı olarak kıymet gören iktisatçılar. Merkez Bankası istese de işe yarar para politikası yapamaz hale getiriliyor” diyerek değerlendirdi.

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mahfi Eğilmez de görevden alınmalara tepki gösterdi:

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da 6 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile görevden alınmıştı. Yerine gelen Murat Uysal ilk para politikası toplantısında 425 baz puanlık indirim yapmış, devamının da geleceği sinyalini vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.