Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’nın sağcı başbakan yardımcısı “Göçmenleri şeytanlaştırmayın” diyen Richard Gere’a çattı: “Al hepsini kendi villanda bak”

İtalya’nın sağcı başbakan yardımcısı Matteo Salvini, hükümetinin göçmen politikalarını eleştiren Hollywood yıldızı Richard Gere’a tepki gösterdi.

Gere geçen cuma günü, denizden kurtarılan 180 göçmen ile İtalya’nın Lampedusa Adası açıklarında bekleyen İspanyol yardım gemisi Proactiva Opean Arms’ı ziyaret etmiş ve İtalyan hükümetinden sığınmacıları şeytanlaştırmaktan vazgeçmesini istemişti.

Aktör ve insan hakları savunucusu Richard Gere, İtalya açıklarında bekletilen İspanyol yardım gemisinde mültecilerle konuştu.

Göçmen karşıtı Lig Partisi lideri ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, Richard Gere’ın eleştirilerine popülist bir tavırla karşılık verdi: “Open Arms’daki göçmenlerin akıbetine dair endişe eden bu cömert milyonere teşekkür ederiz. Gemideki herkesi alıp özel uçağı ile Hollywood’a götürebilir ve onlara kendi villasında bakıp destek olabilir. Teşekkürler Richard.”

Aşırı sağcı siyasetçi Salvini Gere’a Twitter’dan da yüklendi:
“STK’daki arkadaşlarının gemisinde 180 göçmen var.
Eminim cömert milyoner onları
kendi villalarında ağrılayacaktır. Yanılıyor muyum?”

Open Arms adlı sivil toplum kuruluşuna ait gemi, İtalya göçmenlerin karaya çıkmasına izin vermediği için, 10 gündür açık denizde güvenli bir liman açılmasını bekliyor. Gemiye gıda yardımı götüren Gere, “Bu insanlara göçmen deniyor ama aslında hemen hepsi yardıma ihtiyacı olan mülteciler. İtalyan hükümeti bu insanları şeytanlaştırmaktan vazgeçmeli” demişti. 69 yaşında aktör Akdeniz’deki mülteci krizi ile kendi ülkesinde Trump yönetiminin politikalarıyla başlayan Meksika sınırındaki krizi de karşılaştırmıştı: “Gezegenin neresinde olursa olsun mülteci karşıtı politikalar sona ermeli. Bu politikalar ancak biz ‘Son bulsun’ dersek biter.”

İtalyan hükümeti geçen aylarda aynı zamanda içişleri bakanı olan Salvini’nin hazırladığı ve açık denizde göçmenlere yardım eden sivil toplum kuruluşlarına ait gemilerin İtalya kıyılarına yanaşması halinde 50 bin euroya kadar ceza ödemelerini öngören bir yasayı kabul etmiş bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.