Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alman ekonomisinde durgunluk ve Türkiye: Ümit Akçay ile söyleşi

Alman Federal İstatistik Ofisi’nin açıkladığı, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verilere göre, Alman ekonomisi 2019’un ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 daraldı. Bu durum en son 2018’in üçüncü çeyreğinde yaşanmıştı. 2019’un ikinci çeyreğinde özel tüketim, kamu harcamaları ve sabit sermaye yatırımları büyümeye olumlu katkı yapsa da ülke ekonomisi daralıyor. Almanya merkez bankası Bundesbank da ağustos ayındaki raporunda önümüzdeki dönemde ekonomik yavaşlamanın sürebileceğini ve bunun sanayi sektörü kaynaklı olabileceğini açıkladı.

Peki, Almanya’daki ekonomik daralma zaten zor günler geçiren Türkiye ekonomisini nasıl etkiler? Tamer Durak sordu, Berlin Ekonomi ve Hukuk Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Akçay yanıtladı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.