Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP heyeti Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti: “Kayyum atamalarının siyasi darbe olduğunda hemfikiriz”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü bugün CHP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyet ile görüştü. CHP heyetinde Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak yer aldı.

Görüşmeyle ilgili HDP’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“CHP heyetiyle yapılan görüşmede başta kayyum darbesi olmak üzere demokrasi ittifakı, yeni anayasa ve yargı reformu gibi pek çok konu ele alınarak değerlendirildi. Karşılıklı değerlendirmelerde, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atamalarının bir siyasi darbe olduğunda hemfikir olundu. Demokratik ilke ve değerleri savunan kararlı bir ortak tutumun önemine vurgu yapıldı. Verimli geçen görüşmede, muhalefetin ülkenin bütün önemli meselelerinde istişare içinde olmasının ve birlikte çözüm arayışının değerli olduğu belirlendi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.