Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope’un haberi üzerine Mansur Yavaş talimat verdi, Bilkent Yolu ışıklandırıldı

Haber: Batu Bozkürk & Okan Yücel

Ankara’da Şehir Hastanesi’ni Bilkent’e bağlayan yolda ışıklandırmanın yetersiz olduğu, yol ayrımlarının net olmadığı ve bunların kazaya davetiye çıkardığı yönünde duyumlar almıştık. Bunun üzerine yola çıkarak bir haber yapmış ve bu haberi Ankara Büyükşehir Belediyesi ile de paylaşmıştık. Belediye, dün konuyla ilgili adım attı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, haberin yayınlandığı 29 Ağustos akşamı belediyedeki yetkilileri aradı ve ışıklandırma için talimat verdi. Dün gece ilk aşamada Eskişehir Yolu’nu Bilkent Bulvarı’na bağlayan kavşaktaki yanmayan lambalar, yetkili elektrik dağıtım şirketine bildirilerek yanar hale getirildi. Belediye yetkililerinin aktardığına göre, Bilkent Bulvarı’ndaki bütün yol lambaları 10 gün içinde çalışır durumda olacak.

Bunun yanında Bilkent Bulvarı’ndaki yol çalışması ile ilgili Medyascope’un ilettiği iki soruya da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yanıt geldi. Bu sorulardan birincisi bulvardaki yol çalışmasının ne zaman biteceği, ikincisi ise yol çalışmasına yönelik uyarıların neden görünür olmadığıydı. Belediye yetkilileri, uyarı levhalarının bugünden itibaren artırılacağını, asfalt serim işleminin ise yakın bir tarihte başlayacağını bildirdi.

Son olarak Şehir Hastanesi’ni Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne bağlayan altı şeritli yolda, yol lambalarının olmadığını ve gidiş-geliş toplam altı kilometrenin zifiri karanlık olduğunu Büyükşehir Belediyesi’ne iletmiştik. Belediyeden bu yolun bir kısmını kendilerinin, bir kısmını ise Enerjisa’nın aydınlatacağını ve belediyenin sorumluluğunda olan bölgeler için aydınlatma direklerinin dikildiği yanıtını aldık.

Böylece yoldaki tehlike ile ilgili belediyeye sorduğumuz sorular cevaplandırılmış oldu ve risklerin giderilmeye başladığını öğrendik. Konu ile ilgili gelişmeleri takip edip aktarmaya devam edeceğiz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.