Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Barosu’ndan alternatif adli yıl açılışı: “Hak ve özgürlüklerin büyük kısmı yok edilmiştir, kalan kısmı ise lütuf gibi sunulmaktadır”

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan adli yıl açılış törenini boykot eden 52 barodan biri olan Ankara Barosu, alternatif bir adli yıl açılışı düzenledi. Baro, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki törenin gerçekleştiği sıralarda Sıhhiye’deki Adalet Sarayı’nda toplandı.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan burada yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’nin adalet anlamında kötü bir süreçten geçtiğini belirtirken adli yıl açılış törenine ilişkin de şu mesajı verdi:

“Türkiye’de temel hak ve özgürlüklerin başta ifade özgürlüğü olmak üzere büyük bir kısmı yok edilmiş, kalan kısmı ise bir lütuf gibi sunulmaya devam etmektedir (…) Bizler, yargının eylemde, söylemde ve mekânda bağımsız olması ve bağımsız olduğu kadar bağımsız görünmesi gerektiğine inanmış olan avukatlar, her türlü tahakkümün ve tahakküm örüntüsünün karşısındayız.”

Ankara Barosu üyeleri, basın açıklamasının ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. Burada Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıldı, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazı yazıldı. CHP’li TBMM Başkanvekili Levent Gök’ün de avukat cübbesiyle yer aldığı tören, Başkan Erinç Sağkan’ın açıklamalarıyla sona erdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.