Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaliforniya’da tekne yangını: En az 25 ölü

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bir dalış teknesinde gece saatlerinde yangın çıktı. Yangında en az 25 kişinin öldüğü ve dokuz kişinin kayıp olduğu bildirildi. Yangının çıkış sebebi ise henüz bilinmiyor. 

“Conception” isimli teknede mürettebat ile birlikte 39 kişi üç günlük bir dalış gezisindeydi. Gece saat 3 sularında karadan 25 kilometre uzaklıkta Santa Cruz Adası yakınlarında çıkan yangında 25 kişi ölürken dokuz kişinin aranmasına devam ediliyor. Mürettebattan beş kişiise denize atlayarak “The Great Escape” isimli bir tekneyle karaya ulaştı.

“The Great Escape”in sahipleri saat 03.30 sularında teknelerine vurma sesleriyle uyandıklarını ve korkmuş mürettebatı gördüklerini anlattı. Mürettebattan iki kişi tekrar dalış teknesine dönüp hayatta kalan kimsenin olup olmadığını kontrol etti. 

Dalış teknesi Conception pazar gecesi yola çıkmıştı ve salı gecesi dönmesi planlanmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.