Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope infografik – 58 il kırmızı oldu, yasaklar güncellendi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (29 Mart) koronavirüs vaka sayılarına göre güncellenen yeni risk haritasını açıkladı. Haritada, ülke genelindeki vaka sayılarının önemli oranda arttığı görüldü. Haritaya göre 58 il, “yüksek riskli” kategorisinde olduğu için kırmızı renge büründü.

Risk haritasına göre, düşük riskli il olarak yalnızca Şırnak kaldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki iller ise vaka sayılarının artmasıyla “orta riskli” kategorisine girdi. 

Risk haritasında bir ay içinde yaşanan değişim

21-26 Şubat ve 20-26 Mart risk haritaları karşılaştırıldığında ülke genelinde koronavirüs vaka sayılarında çok ciddi artış yaşandığı görülüyor. Risk gruplarına göre yasakların durumu da koronavirüs vakalarının artışı ve ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte değişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.