Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İllere göre koronavirüs vaka sayıları: Güneydoğu’da vakalar azalmaya devam ediyor, en yüksek vaka sayısı yine Karadeniz’de

Sağlık Bakanlığı, 15 Şubat’tan bu yana illere göre haftalık koronavirüs vaka sayılarını açıklıyor. Tabloyu, her ilde 100 bin nüfustaki vaka sayısını baz alarak oluşturan bakanlık, geçen hafta açıkladığı 15-21 Şubat haftasına ait verilerden sonra dün gece (1 Mart) 20-26 Şubat haftasının verilerini paylaştı. Tabloda, her 100 bin kişide en yüksek koronavirüs vaka sayılarının yine Karadeniz bölgesinde olduğu görülürken en az vaka sayısı yine Güneydoğu Anadolu’da.

En yüksek vaka sayıları Karadeniz’de

Karadeniz’de en yüksek vaka sayıları 100 bin kişide 301 ile Ordu, 264 ile Giresun ve 262 ile Samsun. Ordu geçen haftaya göre vaka sayılarında büyük oranda artış yaşadı. 

En az vaka Güneydoğu’da

En az vaka sayılarının görüldüğü Güneydoğu’da ise Şırnak dışındaki illerdeki vaka sayılarında geçen haftaya kıyasla bir artış yaşandı. 100 binde 2,29 vaka ile Şırnak, 4,97 vaka ile Hakkâri ve 8,06 vaka ile Batman ilk sıralarda. 

Büyükşehirlerde son durum

Büyükşehirlere bakıldığında, İstanbul ve Ankara’daki vaka sayılarında geçen haftaya kıyasla artış var. En çok vaka görülen büyükşehirler sırasıyla 100 binde 89,90 ile İstanbul78,11 ile Antalya, 53,42 ile İzmir, 49,78 ile Bursa ve 39,84 ile Ankara.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.