Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Netflix’in de dahil olduğu 600 kurum lisans için RTÜK’e başvurdu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) internet yayınları için lisans alma zorunluluğu getirdiği yönetmelik tüm maddeleriyle yürürlüğe girdi. RTÜK’e yüzlerce şirket lisans için başvururken, Netflix’in başvuru yapıp yapmadığı gündeme oturdu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix’in de dahil olduğu 600 şirketin lisans başvurusu yaptığını belirtti.

Yayın platformlarının yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde lisans başvurusu yapması gerekiyor. RTÜK’e başvuran 336 şirket arasında açıklandığı kadarıyla Netflix Türkiye’nin olmaması tartışma konusu oldu.

Bu konuda görüştüğümüz bir RTÜK üyesi, kendilerine Netflix Türkiye’nin başvurduğu bilgisinin geldiğini belirterek, “Şunu söyleyebilirim, Netflix Türkiye’nin başvuru bilgisi bende var, başvuru yapıldı” dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Twitter’dan yaptığı açıklamada Netflix’in de dahil olduğu 600’ün üzerinde başvurunun alındığını belirtti:

Netflix’in başvuru yapmadığı ve Türkiye’den çekileceğine yönelik haberler ise Netflix tarafından duyurulan açıklama sebebiyle çoğaldı. Netflix Türkiye yetkilileri bugün saat 15.00’te konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Netflix’in 1,5 milyon tekil kullanıcıya sahip olduğu belirtildi ve Türkiye’deki yatırımların artarak devam edeceği vurgulandı: “Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.