Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de silahlı saldırıların ardından, kurşun geçirmez okul çantalarının satışı yüzde 300 arttı

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir ay içinde düzenlenen iki silahlı saldırı kurşun geçirmez okul çantalarının satışlarını yüzde 300 artırdı.

Bullet Blocker, TuffyPacks, ArmorMe ve Guard Dog Security gibi kurşun geçirmez çanta imalatı yapan Amerikalı şirketler, yapılan saldırıların ardından ürünlerinin satışında önemli bir yükseliş gördüklerini açıkladı.

Bireysel savunma şirketi ArmorMe’nin yöneticisi İsrailli komando Gabi Siboni, oldukça güzel görünümlü ve zevkli tasarım çantaları olduğunu belirterek, “Çantanın üzerindeki koruma panelleri sizi olası bir saldırıda gelebilecek kurşundan koruyarak hayatta kalma şansınızı artıracak” diyor.

Her ne kadar kurşun geçirmez okul çantaları çocukların güvenliği için kullanılsa da yarı-otomatik silahın kullanıldığı bir saldırıda, sözkonusu çantaların ne kadar etkili olacağı tartışma konusu. Silahlanmayı kontrol altına almaktan yana olan gruplar, kurşun geçirmez okul çantalarının olası bir silahlı saldırıda çocukları tam anlamıyla güvende tutabileceğine dair bir kanıt olmadığını söylüyor.

Fiyatları 100-500 dolar arasında değişen kurşun geçirmez okul çantalarına karşı tepkiler gecikmedi. Kurşun geçirmez okul çantalarının satışı yerine, silah kontrolünün güçlendirilmesi gerektiğini düşünenler, kurşun geçirmez çantaların satışını eleştirdi.

“Silah kontrolü sözkonusu olduğunda, bütün ülke akıl sağlığını yitirdi.”

“Artık pazar, devletin çözemediği problemlere çözüm bulmaya çalışıyor’’

ABD vatandaşları, çocukları kurşun geçirmez okul çantası takmak zorunda bırakan yasaları ve devleti eleştiriyor. ABD’de silahlanmayı azaltmayı hedefleyen Guns Down America kuruluşunun direktörü Igor Volsky, sözkonusu çantaların satışına dair, “Bu çok üzücü bir durum. Artık pazar, devletin çözemediği problemlere çözüm bulmaya çalışıyor’’ dedi.

Demokrat Senatör Kamala Harris, kurşun geçirmez çantaların ABD’deki silahlı saldırılar için önemli bir sembol olduğunu söyleyerek sosyal medya hesabından şu mesajı verdi:

“Aileler, çocuklarını okula güvenle yollamak için kurşun geçirmez okul çantası almak durumunda kalmamalı. Bu, normalleştirilmemeli. Çocuklarımızı korumak için harekete geçeceğiz.”

ABD’de temmuz ayında El Paso ve Dayton’da gerçekleşen iki ayrı silahlı saldırı sonucu 31 kişi hayatını kaybetti.

Kurşun geçirmez okul çantalarının üreticisi Guard Dog, satış oranlarındaki artışın geçen yıl Florida-Parkland’da bir lisede düzenlenen silahlı saldırı sonrası da yaşandığını bildirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.