Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’ya 56 kilometrelik bisiklet yolu geliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkente bisiklet yolu yapılması için beş üniversitenin yöneticileriyle iş birliği protokolü imzaladı. 

Ümitköy Metro İstasyonu’ndan başlayacak bisiklet yolu Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Milli Kütüphane ve Ankara Üniversitesi güzergâhını takip ederek Gazi Üniversitesi’nde son bulacak. Adı geçen üniversitelerle imzalanan protokole göre yolun uzunluğu 56 kilometre olacak.

Yol projesinde Hollanda modeli izlenecek, ABD‘nin Washington eyaletinin ulaşım departmanından üst düzey yetkililer de 14 Ekim’de Ankara’ya gelerek projeye katkıda bulunacak.

Metro istasyonlarının ve belediyenin 1600 otobüsünün bisiklet taşımaya uygun hale getirilmesiyle birlikte, projenin 2020 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.